Як вибрати міжкімнатні двері – поради покупцеві

Мета будь-якого ремонту - візуальне перетворення будинку, створення оригінального інтер'єру, забезпечує атмосферу затишку.

Як правило, вся увага при обробці приміщень приділяється стінам, стелям, підлогам, а про міжкімнатні двері господарі згадують в останню чергу, і купують їх в поспіху, орієнтуючись головним чином на привабливий зовнішній вигляд. Проте вибір міжкімнатних дверей - відповідальне заняття, адже від того, наскільки якісними вони будуть, багато в чому залежить побутовий комфорт проживаючих в будинку мешканців. Посудіть самі - кому сподобаються розсохлі та скрипучі двері? Так як же вибрати міжкімнатні двері серед всього їх різноманіття, представленого на ринку?

 

Є кілька неписаних правил, які слід знати:
1. Визначтеся з розмірами міжкімнатних дверей. Якщо, наприклад, ширина отвору складає 80-90см - вам підійде стандартні одностулкові двері. Якщо ж цифри зашкалюють за 110см - доведеться вибирати з двох варіантів - двостулкові двері (розпашні чи розсувні) або зменшення отвору
2. Підрахуйте, яку суму ви можете витратити на міжкімнатні двері. Як правило, в квартири рідко набувається одні двері в надії докупити решту пізніше. Зрозуміло, що потрібна модель може бути знята з виробництва, та й необхідного відтінку, цілком ймовірно, не виявиться на складі. Двері ж різних виробників, відрізняються за дизайном, виглядають в одній квартирі як мінімум безглуздо. Ось чому бюджет варто підрахувати заздалегідь і визначити які саме ви можете  дозволити собі міжкімнатні двері.
 Багато хто вважає, що чималі вкладення повністю виправдовують себе - адже міжкімнатні двері з масиву здатні стати справжньою прикрасою будинку! У цих дверей є один недолік - заявлена в рекламних проспектах довговічність цілком і повністю залежить від точного дотримання технології сушіння деревини, а екологічність - від застосування безпечних клеїв і лаків. Сюди можна віднести  ТМ "Брама" (Львів)
Слід враховувати, що міжкімнатні двері з масиву можуть сильно відрізнятися за ціною. Це залежить не тільки від фірми-виробника, але і від виду використовуваної деревини. Так, дубові двері - дорожчі в порівнянні з дверима з сосни. Останні надзвичайно естетичні, але в силу м'якості матеріалу, з якого вони виготовляються, можуть бути легко пошкоджені при експлуатації. Вони також абсолютно не підходять для установки в ванні кімнати через можливість виникнення різних деформацій. А ми вже говорили про те, що всі двері в будинку повинні бути однотипними - інакше можна порушити цілісність інтер'єру.
Більш дешевими в порівнянні з міжкімнатними дверима з масиву є двері з МДФ - до того ж, вони дуже довговічні, практичні і не схильні до деформацій при зміні вологості. Так що дверима з МДФ одного дизайну можна оснастити всі отвори - від тих, що ведуть в дитячу і кабінет, до кухні та ванної. Зовнішню обробку дверей з МДФ можна вибрати на свій смак і гаманець. Якщо це натуральний шпон - ціна буде залежати від породи дерева, але потрібно розуміти, що на якість дверей це ніяк не впливає. Більш бюджетні варіанти обробки - штучний шпон, ламіновані двері.
Двері зі стільниковою структурою (Мазонітові) - самий економічний варіант. Вони непогано виглядають і служать не менше 7-10 років, але за однієї умови - дбайлива експлуатації. Мазонітові двері можуть продаватися загрунтовані, а можуть - вже пофарбованими, але в будь-якому випадку цей зовнішній захисний шар дуже легко пошкодити. Крім того, вони не забезпечують належного рівня шумоізоляції - однак для багатьох це несуттєвий недолік. Взагалі ж, крім низької ціни, у Мазонітовних  дверей чимало переваг - і найголовніше з них - невелика вага. Такі двері не провиснуть навіть на самих низькопробних кустарних петлях, до того ж, їх дуже легко транспортувати. Крім того, з такими дверима можна експериментувати, забарвлюючи в самі незвичайні кольори - і при невеликому бюджеті добиватися приголомшливих ефектів!
3. Врахуйте, що міжкімнатні двері - це не тільки дверне полотно! Вам належить подумати про коробку, доборів, порозі, лиштви і т.д. Найчастіше на виставкових зразках в салонах фірм, що торгують міжкімнатними дверима, представленому на суд покупців комплекту, що складається з дверного полотна, коробки, лиштви, доборів і порогів, відповідає нереально низька ціна. Це, як правило, ціна лише дверного полотна! Оскільки сумарна поверхня коробки, добору і наличників часто не менше, ніж самого полотна, а на вартість конструкції обробка впливає найбільше, придбання товару в зборі може вилитися вам у кругленьку суму - найчастіше первісну ціну доводиться множити на два! Це слід враховувати, плануючи покупку. Але не намагайтеся заощадити, вирішивши обійтися коробкою з МДФ, набуваючи дверне полотно з масиву. Основне правило при покупці міжкімнатних дверей має бути таке: полотно, коробка тощо - з одного і того ж матеріалу.
4. Щоб бути впевненими в якості міжкімнатних дверей, завжди при купівлі перевіряйте паспорт вироби - там повинні бути вказані ГОСТи і БНіП, згідно з якими виготовлялася конструкція. Хоча процедуру обов'язкової сертифікації виробники міжкімнатних дверей можуть і не проходити, солідні компанії воліють заплатити за добровільну сертифікацію - тим самим підкреслюючи, що вони дорожчають своєю репутацією. Покупцеві не обов'язково знати номери ГОСТів та їх утримання - сам факт наявності мінімізує ризик нарватися на «кустарну» продукцію.
dveri_na5_dekanto_interer

Пов`язані пости

Залишити відповідь