Міфи при металопластикові вікна!!!

1. Вікна абсолютно не пропускають холод в квартиру.

Чудеса в решеті! Насправді БУДЬ-ЯКЕ вікно випускає більше тепла з Вашого приміщення на вулицю, ніж БУДЬ-ЯКА стіна. Тобто, з точки зору тепла, треба будувати будинки без вікон. Хочете жити в такому затишному будиночку? Вікна і двері в будь-якому випадку дають до 80% всіх втрат тепла з звичайному будинку. Немає абсолютно теплих вікон. На жаль ... Однак нормальні сучасні вікна в середньому удвічі ефективніше зберігають тепло у Вашому будинку, ніж старі дерев'яні. Часто кажуть, що на пластикових вікнах випадає конденсат. І це природно, це фізика. Якщо у Вас на кухні третю година вариться суп, вікна закриті, а на вулиці -30С - так конденсат не тільки на вікнах - він на стінах утворюється! Сучасні вікна володіють потужною системою ущільнень, що призводить до того, що з вікон не дме. Зворотним боком є ​​необхідність провітрювати приміщення для зменшення вологості.

2. Вікна повністю глушать всі вуличні шуми.

По-перше не повністю, по-друге не будь-які. Шум трамвая під вікном, удари відбійного молотка, потужний транспортний гул - ці низькочастотні шуми хоч і сильно послабляються правильними вікнами з правильними склопакетами, але все одно будуть чутні. А високочастотні шуми поглинаються набагато краще. Суб'єктивно, якщо без цифр, то шум зовсім не зникає, але знижується дуже істотно. Якщо у Вас під вікном Садове кільце, тобто сенс ставити склопакети з разнотолщинних склом 4 мм + 3 мм + 6 мм., Це дає додатковий ефект за рахунок часткового усунення явищ резонансу. Крім того є сенс розбивати вікно на більшу кількість дрібних частин, тому великі скла більше схильні до резонансу. Крім того, потрібно пам'ятати, що як тільки ви відкриєте вікно - вся шумоізоляція зникне. Якщо Ви всерйоз вирішили боротися з шумом, варто поклопотатися про кондиціонер.

3. Усередині склопакета - вакуум.

Термін "вакуумний склопакет" неточний. Якби в склопакеті і справді був глибокий вакуум, то атмосферний тиск вдавив би скло всередину склопакета, чому вони просто лопнули б. Насправді при виготовленні усередині склопакета дійсно створюється деяке розрідження для того, щоб стекла щільніше притискалися до рамки. Однак це не вакуум в загальноприйнятому розумінні.

4. Вікна абсолютно герметичні.

Герметичність вікон обмежується їх здатністю не пропускати протяги. Відомий рекламний трюк з виготовленням акваріума з вікон. Дійсно, недосвідченого споживача б'є наповал. Проте зазвичай не пояснюють, що без спеціальної герметизації шляхом рясного обмазування всієї конструкції водостійким герметиком, це буде не акваріум, а худе відро.

5. Товстий склопакет - найкращий.

Це не зовсім так. Ця теза була висунута газетярами приблизно в 96-му році і всі їхні дані базувалися на ГОСТ "Віконні блоки для масового житлового будівництва" видання 1966 року. Насправді склопакет, на відміну від "дерев'яних" радянських вікон, реалізує досить нетривіальну ідею обмеження конвективного теплообміну. Це вимагає деяких пояснень. Є кілька типів теплообміну - шляхом випромінювання, шляхом конвекції і шляхом теплопровідності середовища. Найбільш простий приклад теплообміну випромінюванням - сонце. Приклад теплопровідності - не варто хапатися за металеву ручку сковорідки - вона гаряча, хоча полум'я гріє НЕ ручку, а саму сковороду. Конвективний теплообмін пов'язаний з переносом тепла разом з повітрям (теплий піднімається - холодний опускається). У цьому випадку уздовж внутрішнього (теплого) скла повітря піднімається, а його місце займає холодний, що опустився вниз по шляху уздовж зовнішнього (холодного) скла. Таким чином між стеклами утворюється круговорот повітря, який успішно переносить тепло назовні, а холод усередину. Саме цей вид теплообміну дає найбільші тепловтрати. Для того, щоб круговороту не було, відстань між стеклами роблять невеликим. Залишається випромінювання і теплопровідність повітря, а він, як відомо, відмінний теплоізолятор. Таким чином відстань між стеклами має деякий оптимум, а його збільшення може призвести до погіршення теплових характеристик склопакета. З нашого досвіду, оптимальним для Москви по співвідношенню ціна-якість є двокамерний склопакет (3 скла). Для отримання ще більш високих теплозберігаючих властивостей звичайне скло замінюється на К-скло, здатне відображати частину теплового випромінювання назад в будинок.

6. Чим товстіший профіль, чим більше в ньому камер - тим краще.

Безглуздо нарощувати товщину і складність профілю, і так його теплоопір в середньому вдвічі більше, ніж у склопакета. Так що якщо вже вікно промерзне - воно в будь-якому випадку промерзне по склу! А таких морозів, щоб промерз профіль, у нас просто не буває. Не дозволяйте забивати собі голову всілякими "конструктивними особливостями" і "технологічними новинками". Три-, чотири- або п'ятикамерний профіль - все це практично ніяк не вплине на властивості Ваших вікон при експлуатації. Профіль можна легко зробити хоч десятикамерним і поставити у вікно хоч десять контурів гумових ущільнювачів - річ у тому, що це просто не потрібно. Не випадково жоден серйозний виробник не дозволяє собі захоплюватися подібними дешевими рекламними трюками. Стандартна схема - трикамерний профіль, два контури ущільнення і двокамерний склопакет (а ось це дійсно корисно) - це оптимальний варіант. Усі профілі основних європейських виробників зроблені саме так. І не вірте не надто коректним висловам менеджерів деяких фірм: KBE, REHAU, VEKA і т.д. нічим не гірше і не краще один одного. Вибирайте будь-якого відомого європейського виробника - не прогадаєте.

7. Найкращі склопакети - із заповненням аргоном.

Тут є два істотні моменти. По-перше, з точки зору класичної фізики, теплопровідність ідеальних газів залежить тільки від їх тиску і більше ні від чого. Тобто, що повітря, що аргон - все одно. Відмінність між характеристиками реальних газів і ідеального газу складає, як відомо, лічені відсотки. Через них, на нашу думку, ніяк не варто городити город з дорогим устаткуванням, балонами, сам по собі аргон досить недешевий і т.д. Ще один момент. Як ви перевірите наявність аргону у Вашому склопакеті? На колір, на смак, на запах? Без спеціального приладу - НІЯК! А для перевірки треба розбити склопакет. Агітка про аргон досить часто використовується як рекламний трюк - "а у нас зате з аргоном" - ззовні і недорого - спробуй перевір! При цьому ми не стверджуємо, що склопакети з аргоном - суцільна липа. Ми просто закликаємо Вас не вірити на-слово.

8. ПВХ екологічно шкідливий.

Якщо Ви як-небудь, відкривши популярну газету, прочитаєте в ній, що, мовляв, всі ці хвалені пластикові вікна, виявляється, не тільки набагато гірше старих добрих дерев'яних, але і катастрофічно шкідливі для здоров'я - просто не вірте, навряд-чи ця стаття надрукована безкоштовно. А насправді - Ви йогурти любите? Ось ці біленькі баночки і є той самий ПВХ, з якого робляться в тому числі і вікна. А адже кусати вікна нікому не прийде в голову. Солідні фірми-виробники (в тому числі і КВЕ) повністю сертифікують свою продукцію соответстівіі з російськими стандартами ГОСТ-Р. Є і гігієнічний сертифікат, що повідомляє, що профілі нешкідливі і сертифіковані для застосування в житловому будівництві без обмежень.

big-windows-16

Пов`язані пости

Залишити відповідь